Обслужване на клиенти:

+359 882 619 276

Безплатна доставка

за поръчки над 50 лв

POLIBOY ХИГИЕНИЗИРАЩ СПРЕЙ ЗА ПОВЪРХНОСТИ

Може да се използва за всички повърхности, които се мият - в дома, колата, караваната или в офиса. Идеален за почистване на дръжки на врати и шкафове, чекмеджета или прозорци, кухненски плотове, хладилници, трапезарии и бюра, обзавеждане и мебели.

Върху почистваните повърхности могат да бъдат поставяни хранителни продукти напълно безопасно. В хигиенизиращия препарат се използват само тествани активни съставки.

 

Хигиенизиращо действие спрямо повърхностите чрез естествени активни съставки - алкохол и млечна киселина. 

 Хигиенизиращият почистващ спрей съдържа натурално портокалово масло, което благодарение на свежия си аромат премахва неприятните миризми.

  

Почиства и хигиенизира без белина, не съдържа оцветители. Бутилката се състои от 100% рециклирана стара пластмаса. 

 

 Хигиенизиращият препарат е произведен в Германия при установени стандарти за качество.

ХИГИЕНА

АЛКОХОЛ И МЛЕЧНА КИСЕЛИНА

Портокалова свежест

Аромат от натурално масло

Алкохолът и млечната киселина са естествени подобрители на почистването. Разграждащите свойства на алкохола и киселинността на млечната киселина унищожават критичните отлагания по повърхностите и по този начин гарантират хигиенично почистване.

Натуралното портокалово масло не само придава свеж аромат при почистване, но и отстранява неприятни миризми, като например в хладилника или кошчето за боклук.

Най-важните съвети за хигиена

Всички мерки, които предотвратяват заболявания и укрепват здравето, могат да бъдат обобщени под термина хигиена. В домакинството това включва всичко, което допринася за премахването на мръсотията и по този начин за намаляването на живите микроорганизми. Тези организми включват микроби, бактерии, вируси или гъбички, които могат да бъдат намерени навсякъде в домакинството. Повечето от тях са безобидни за нас, но някои могат да причинят заболяване. Обобщихме за вас как можем да спечелим борбата срещу тези малки, невидими, бързо разпространяващи се съквартиранти в домакинството и как можем да защитим себе си и другите от болести и тяхното разпространение:

ОСНОВНИ ПРЕПОРЪКИ

 • РУТИННО ПОЧИСТВАНЕ

Не се тревожете! Още при едно основно почистване на помещенията с конвенционални почистващи препарати се отстраняват над 90% от всички микроби по повърхностите. Ето защо интензивно използваните зони в кухнята и банята трябва да се почистват редовно. Нашият хигиенично почистващ препарат е подходящ за всички повърхности, които могат да се мият и поради това може да улесни рутината на почистване като универсален препарат за навсякъде!

 

 • РЕДОВНО ПРОВЕТРЯВАНЕ НА СТАИТЕ

Честото проветряване е не само полезно за главата ни, но и за здравето като цяло. Ето как имунната система може да се поддържа свежа, да се предотврати мухъл и да влияем на влажността на въздуха в помещението. Препоръчва се да се проветрява няколко пъти на ден в продължение на поне пет минути. Отворете широко прозореца и поемете дълбоко въздух :) Това не само увеличава производителността и благосъстоянието ви, но и намалява броя на патогените във въздуха.

 • РАЗДЕЛЕНИЕ НА КЪРПИТЕ ЗА ПОЧИСТВАНЕ

За да не се размножават микробите на друго място, има няколко неща, които трябва да се вземат предвид при почистване. Например, наистина има смисъл да се използва различен парцал за почистване за всяка стая - тук различните цветове могат да помогнат за разграничаване. Влажните кърпички за почистване могат да се използват и за тоалетната, като се изхвърлят веднага след употреба. След почистване окачете кърпите, за да изсъхнат. Това е много важно, защото микробите се чувстват особено добре във влажна среда и могат да се размножават много бързо. Перете редовно парцалите, но също така и кърпите за ръце, както и престилки за кухнята поне на 60 ° или с дезинфектант за пране. Дори и да не се вижда с просто око, с тези прости мерки вече имаме в голяма степен контрол върху вирусите и бактериите у дома.

 • МИЕНЕ НА РЪЦЕТЕ

Хората несъзнателно докосват лицето си стотици пъти на ден. Ето защо е особено важно да миете добре ръцете си често. Сапунът трябва да се разтрива върху дланта и задната част на ръката и между пръстите за 20-30 секунди. Децата могат да изпеят песен за миене на ръцете или да разкажат история, за да мине времето. Всички възрастни, които бързат, могат да зададат хронометър.

Ръцете трябва да се мият всеки път:

 1. След ходене до тоалетна
 2. След ходене до тоалетната с дете / смяна на памперси
 3. След кихане, кашляне или издухване на носа
 4. Преди ядене
 5. Ако сте навън, напр. на пазар и се връщате у дома
 6. След градинарство
 7. След контакт с животни, храна за домашни любимци или животински отпадъци
 8. Преди и след приготвяне на храна
 9. След почистване, за да не се прехвърлят микроби от парцалите за почистване върху ръцете ви
 10. След контакт с болни

КУХНЯ

 • КУХНЕНСКИ ПЛОТОВЕ 

Кухнята предлага оптимални условия за размножаването на микробите, така че тази зона заслужава специално внимание, защото тук приготвяме храна, с която можем да абсорбираме микробите. Основният приоритет тук са хигиенично чистите повърхности за приготвяне на храна и миене на ръцете, преди да докоснете храната. Различните ножове и дъски за рязане винаги трябва да се използват за приготвяне на различни храни като риба, месо или зеленчуци, за да се избегне предаването на микроби. След приготвяне на храната или след готвене остатъците от храната трябва да бъдат отстранени възможно най-бързо, преди да изсъхнат. Кухненските инструменти като ножове и дъски за рязане също трябва да се измиват веднага след употреба, защото микробите обичат да се размножават там.

 • ХЛАДИЛНИК

Хладилникът също осигурява среда за микроби. Понякога прибираме храната не добре опакована, понякога пренебрегваме факта, че храната е с изтекъл срок на годност и вече живее свой собствен живот. Това определено трябва да се избягва, защото микробите могат да се разпространят във всички останали продукти. За да избегнете това, най-добре е да почиствате хладилника с гореща вода или подходящ препарат за почистване на всеки две седмици и да изхвърляте храна с изтекъл срок на годност. Също така е полезно да държите продуктите подредени в хладилника в отделни зони. Месото и зеленчуците също трябва да се съхраняват отделно. Това не позволява на бактериите да се прехвърлят от една храна в друга.

 • МИВКА И СЪДОМИЯЛНА

След готвене не оставяйте никакви използвани лъжици и ножове в мивката, те трябва незабавно да се измият, за да не се разпространят там микроби. Самата мивка също трябва да се почиства редовно. Това включва и смесителя, за да се предотврати появата на микроби във водата от чешмата. В зависимост от това колко хора живеят в домакинството, миялната машина работи рядко или често. Тук от остатъци от храна могат да се развият неприятни миризми. Затова редовно почиствайте и съдомиялната машина, когато е празна. В този контекст също обърнете внимание на уплътненията на вратата на машината.

 • КОШ ЗА БОКЛУК

Изпразвайте контейнера за отпадъци често и го измивайте с топла вода и препарат, ако е необходимо, за да отстраните остатъците от храна. Особено през лятото остатъците от храна започват бързо да плесенясват и да отделят неприятни миризми.

БАНЯ

 • КЪРПИ И ТЕКСТИЛ

Както в кухнята, микробите и бактериите се чувстват особено добре и в банята. Водната пара от душа и влажните кърпи осигуряват топъл и влажен микроклимат и по този начин предлагат на микробите оптимални условия за възпроизвеждане. Затова кърпите винаги трябва да се окачват веднага след употреба, за предпочитане през зимата над отоплението. Сменяйте кърпите редовно и ги перете поне на 60 ° или пък с дезинфектант за пране.

 • СТАЙНА ТЕМПЕРАТУРА

След душ или къпане, вентилацията винаги е на дневен ред, защото влагата трябва да се отстрани от помещението, за да се сведе до минимум риска от поява на мухъл. Температурата в банята трябва да бъде между 21 ° и 23 °, тъй като топлият въздух може да абсорбира по-добре от студения.

 • ИЗПОЛЗВАНЕ НА ТОАЛЕТНАТА

Винаги пускайте водата в тоалетната само когато капакът е затворен, в противен случай микробите и бактериите, които всъщност искате да измиете, се разпространяват чрез фини капчици из цялото помещение. Бактерии и микроби се намират не само в самата тоалетна, но също така се прехвърлят чрез ръцете и върху повърхности като бутона за пускане на водата, смесителя на мивката, дръжки на вратите или ключовете за светлината. Поради тази причина мобилните телефони също не трябва да се използват в тоалетната. Ето защо: винаги мийте ръцете си хубаво след използване на тоалетна!

ОФИС

 • МИШКА И КЛАВИАТУРА

  Постоянно сме в контакт с клавиатурата, докато работим в офиса. Кремът за ръце и остатъците от храна, както и всичко останало, което залепва за пръстите ни, влиза в контакт с клавишите и предлага приятно място за разнасяне на бактерии и микроби. Тук помага да се "изтръсква" редовно клавиатурата и да се избърсват внимателно клавишите с обезмасляващо почистващо средство.

 • ТЕЛЕФОН

Вирусите попадат върху телефона не само чрез нашите ръце, но неизбежните капки слюнка попадат на слушалката, когато говорим. Това може да е проблем, особено ако няколко души споделят един телефон. Затова не забравяйте редовно да почиствате слушалката и клавиатурата на телефона.