Обслужване на клиенти:

+359 882 619 276

Безплатна доставка

за поръчки над 50 лв

ПОЧИСТВАНЕ НА МЕБЕЛИ И ИЗДЕЛИЯ ОТ ДЪРВО

Почистване, освежаване, реновиране на дървени повърхности

Нежните препарати на POLIBOY за почистване на дървени мебели и изделия от дърво почистват старателно и предпазват от петна. Те запазват повърхностите и естествената красота на вашите мебели.

Как трябва да почистваме дървените си мебели?

Когато купуваме нова маса, скрин или друга мебел от дърво, ние се радваме на богатия й цвят, гладка повърхност и структура. Но с течение на времето дървото губи красотата си. Множество фактори атакуват повърхността му - драскотини, никотинови наслагвания, мазнини, прах и др. Мебелите ни потъмняват и овехтяват. Сухото избърсване на дървените повърхности само завърта праховите частици нагоре, за да ги разпредели върху други мебели. Влажната кърпа пък промива дървесината - особено когато се използва сапун, като причинява също и водни петна.

Ето защо има значение как почиствате и поддържате дървените си мебелите от самото начало. Само с правилните средства за почистване и грижа повърхността им може да бъде защитена от ежедневна употреба и да запази естественото си сияние, придавайки на дома ни това допълнително усещане за комфорт и добро чувство. POLIBOY ще ви помогне да постигнете това.

Малко факти преди да започнем: Процесите на естествен обмен между влажността в помещението и дървесината се подобряват чрез подходящите препарати за дървени мебели. Жизненоважно е да се поддържа еластичността на лаковия слой върху силно запечатаната дървесина, така че да не стане чуплив и напукан. След като се появят пукнатини, праховите частици и влагата - например от вази за цветя или чаши за вода - могат свободно да проникнат в дървото.

Какво се случва, когато почиствате мебелите само със суха кърпа? Сухата кърпа не абсорбира напълно праха, а частиците само свободно се прилепват към тъканта. Ако продължите да бършете, частиците, които вече са отстранени, отиват във въздуха в стаята и след това "кацат" върху други мебели.

Обирането на праха със суха кърпа от боядисани повърхности, особено върху повърхности с висок блясък - като гланцираните повърхности, пък е фатално. Малките петна от прах имат абразивен ефект и надраскват повърхността при бърсане. Лаковият слой с времето помътнява.

Ако почиствате дървените мебели просто с влажна кърпа или ако използвате течен препарат за миене или неутрален сапун, праха се обира по-добре, но дървесината не получава никаква грижа, когато я почиствате просто с вода. По-скоро се получава обратният ефект: сапуненият разтвор изсушава дървото още повече. Мебелите бързо започват да изглеждат вехти и сиви. Освен това излишната вода може да доведе до подуване на кантовете. Резултатът - дървените мебели изглеждат неестествено, често е необходима сложна и скъпа обработка, като шлифоване или повторно запечатване, за да оправите щетите. Но тъй като изначално дървените облицовки често са много тънки, дори тази форма на реставрация може да не е възможна. Следователно е най-добре от самото начало дървените мебели да се почистват и поддържат с правилния почистващ препарат за дърво.

С добрата грижа за мебели е лесно да премахнете всички следи от употреба и петна от прах, а третирането с правилните препарати за дърво води и до забележимо освежен цвят. Ако мебелите се почистват редовно с висококачествен препарат, повърхността е напълно защитена, а мебелите остават влагоустойчиви и неподатливи на петна.


Почистване на дървени мебели: съвети и трикове

  • КАК СЕ ПОЧИСТВАТ И ПОДДЪРЖАТ ШЕЛЛАК ПОВЪРХНОСТИ? 

Много стари мебели или дори музикални инструменти се обработват със шеллак. Тези повърхности са много чувствителни и ще бъдат повредени, ако не се използват правилните продукти за грижа. За тези скъпоценни артикули препоръчваме нашия POLIBOY препарат за почистване и поддържане на дървени мебели , който едновременно почиства и се грижи за дървесината, без да я уврежда.


  • КАК МОЖЕ ДА ПОЧИСТИМ СЛЕДИ ОТ ПАСТЕЛИ И ГЕЛ ХИМИКАЛИ ОТ ЛАКИРАНИ ПОВЪРХНОСТИ?

За премахване следите от пастели или гел химикал от лакирани повърхности може да използвате Poliboy влажни антистатични кърпи за почистване на прах, полени и алергени.


  • КАК ДА ПОДДЪРЖАМЕ  ВАКСИРАНИ И НЕОБРАБОТВАНИ ДЪРВЕНИ ПОВЪРХНОСТИ?

Ваксираните и необработени мебели - антични или модерни - могат да се поддържат най-добре с восък. SCHRADERS Antik Wax - паста за антични мебели, осигурява на необработената дървесина необходимата защита срещу следи от употреба. Восъчните повърхности също трябва редовно да се обработват с восък, за да се поддържа защитния ефект.