Обслужване на клиенти:

+359 882 619 276

Безплатна доставка

за поръчки над 50 лв

Почистване на сребро и други метали

Сребърните бижута и прибори за хранене, както и други изделия от благороден метал рано или късно потъмняват и загубват блясъка си. Препаратите за почистване на сребро и метал на POLIBOY възвръщат оригиналния блясък и предпазват от потъмняване и петна от пръсти.

Как да почистваме среброто?

Обичаме да изваждаме сребърните си съдове от шкафа, за да украсим празнична трапеза при хубави поводи, като например празници на децата, Великден или Коледа. Ако обаче приборите за хранене не се полират редовно, тържественото им излъчване се губи. Често покритието им потъмнява или има следи от петна върху лъжици, ножове и вилици - което със сигурност няма много празничен вид.

Дори красивият чайник на баба, носталгичният свещник или нашите сребърни и златни бижута губят чара си, когато блясъкът им изчезне. Красота и стойност откриваме действително само в лъскави и чисти повърхности. Искате ли и вие среброто ви да запази красотата си? Няма проблем - това е лесно с правилните грижи.

Преди това малко факти за благодорните метали

Благородните метали, като среброто и златото, както и цветните метали и металните сплави, почерняват и се оцветяват от кислорода във въздуха. Скъпоценните предмети губят блясъка си и не изглеждат добре. Специалните препарати за почистване и полиране на метали премахват тези следи и създават нов блясък. В допълнение, почистващите препарати за сребро и метали предлагат специална защита, предпазвайки ги от потъмняване за по-дълго.

За почистване на среброто трябва да се използва препарат за сребро. Той почиства и поддържа всички сребърни и посребрени предмети, а също така е подходящ и за злато. Придава нов блясък, без да е необходимо повторно полиране. Почиства старателно и нежно, без да атакува повърхността. 

Сребро, сребърни прибори за хранене и бижута също могат да се почистват и в практичния разтвор на POLIBOY за сребро и злато. Включената към препарата кошница за потапяне означава, че дори труднодостъпните учасъци на среброто се почистват, без да се налага кожата ви да влиза в контакт с почистващия разтвор. Неръждаемата стомана, приборите с черна декорация, бижута с корали и скъпоценни камъни или перли също не трябва да се потапят в разтвора.

Има и подходящ почистващ препарат за грижа за цветни метали, като месинг, мед, хром, бронз или алуминий. Той отговаря на стандартите за чистота спрямо хранителни продукти и премахва петна от пръсти, както и промяната в цвета. В същото време дава специална защита срещу нови петна и варовик.

За упорити замърсявания върху неръждаема стомана трябва да се използва специален препарат за този вид метал. С него можете лесно да почиствате аспиратори, електрически уреди, тенджери и тигани, без да навредите на повърхностите им.


Как да почистваме сребро и метали - съвети и трикове

 

  • КАК МОЖЕ ДА СЕ ПОЧИСТИ КАЛАЙ?

Тенекиените артикули могат да се почистват и поддържат с препарата на POLIBOY за интензивна грижа за сребро. Леки следи от потъмняване могат да бъдат премахнати и с кърпата за почистване на сребро.