Почистващи препарати за под

ИНТЕНЗИВНА ГРИЖА ЗА ПОД В ДЕЙСТВИЕ

Атмосферата във всекидневната значително се определя от подовата настилка. Паркет, ламинат, мрамор, плочки или винил имат различни изисквания за ефективна грижа и почистване. POLIBOY е разработил високоефективни почистващи концентрати за тези специални изисквания. Само няколко пръски са достатъчни за цяла кофа почистващ разтвор.

Как да почистваме правилно паркета?

Дървеният под е изключително обтегнат и затова трябва да се полагат специални грижи за поддържане на еластичността на дървесината, за да не се напука и за да не стане чуплив. Редовното почистване и обработване със специален препарат за паркет го предпазва от драскотини, износване, абразия, замърсявания и влага. Концентратът за почистване и поддържане на паркет POLIBOY със защита от влага е отлично подходящ препарат за почистване и грижа за паркет, както и за всички лакирани, гланцирани и запечатани дървени повърхности, като стълби, врати, дъски, дървена ламперия, панели и стенни покрития.

Естественото масло от авокадо и сусам подхранва дървесината, освежава цвета и намалява избеляването.

При първо приложение продуктът трябва да се нанася умерено и неразредно, да се разстила по цялата площ и след това да се избърше. При редовно почистване на пода, продуктът трябва да се разреди във вода. В неразреден вариант е подходящ и за намаслена дървесина и подови настилки.

Poliboy почистващият препарат за естествен паркет е богат концентрат и е два пъти по-продуктивен от конвенционалните почистващи препарати. Две капачки са достатъчни за една кофа с вода.

По принцип дървените настилки никога не трябва да се мокрят прекалено. От мопа не трябва да капе вода, защото дъските и фугите могат да се подуят.

Като алтернатива можете да използвате и концентрата за почистване на дърво POLIBOY за редовно почистване на всички миещи се дървени настилки - ако са запечатани, лакирани, ваксирани или намаслени. Активните вещества на съдържащия се портокал осигуряват свеж аромат на чисто.

Защитата на дървесината се поддържа с ценните вещества за грижа: Естественото масло от жожоба се грижи за дървения материал, благодарение на възстановяващия ефект на маслото, а ph-неутрална формула без сапун предотвратява избеляването на дървесината.

Почистващият препарат за дървени повърхности POLIBOY също е по-високо концентриран в сравнение с обикновените почистващи препарати, което го прави по-качествен и икономичен същевременно.


С какво да почистваме пода: съвети и трикове

 • КАК ДА ПОЧИСТВАМЕ И ПОДДЪРЖАМЕ ЛАМИНАТ? 

Ламинатът е репродукция на дърво и се състои от фибропласт, който е покрит с фотографска хартия и защитен слой, често меламинова смола. Влакнест слой с висока плътност (HDF) образува подложния слой. В долната част защитен плот предпазва подовата настилка от деформация и земните вълни. Изборът на декор варира от дърво и камък до фантастичен декор. Ламинатът е особено издържлив на петна, устойчив на драскотини, абразия и изсветляване.

Почистващият препарат за ламинат POLIBOY със 100% чисто оранжево масло осигурява мощно почистване с надеждна защита от влага. Растителните компоненти действат свързващо с прахта за блестящо почистване без следи и хигиенична свежест. При тежко замърсяване препаратът за ламинат може да се дозира по-високо и дори петната могат да бъдат третирани директно с чист концентрат. След нанасяне повърхността трябва да се избърше с влажна кърпа. Въпреки че ламинираните настилки са устойчиви на влага, трябва да се грижите да не попадне вода във фугите, както е и с всички други дървени подови настилки. Водата позволява на материала да набъбва и горният защитен слой се разрушава.


 • КАК ДА МОЖЕ ДА СЕ ПРЕМАХНАТ МАЛКИ ДРАСКОТИНИ ОТ ЛАМИНАТА?

Малки повърхностни драскотини върху паркет или ламинат могат лесно да бъдат заличени с реноватора на дърво POLIBOY. Просто нанесете препарата за реновиране на дърво върху чиста кърпа без мъхести влакна и нанесете по дребните драскотини. Понякога се налага приложението да се повтори.


 • КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА КОРКЪТ И КАК ДА СЕ ГРИЖИМ ЗА НЕГО?

   

  Корковите настилки са направени от кората на корковия дъб, който расте в Испания, Португалия и другите средиземноморски страни. За производството на коркови паркети кората трябва да се настърже, смеси с естествени смоли и да се пресова на блокове, от които корковите плочи ще бъдат нарязани след това. По-нататък корковите плочи следва да бъдат отточени от едната страна. Предимството на коркови плочи е, че са противоплъзгащи, еластични, звукопоглъщащи и много устойчиви. Корковите настилки осигуряват приятна атмосфера в дома и топлина за краката.

  Почистването на коркови настилки е много лесно. Просто ги почиствайте с прахосмукачката редовно и ги измивайте от време на време. Препаратът за ламиниран паркет POLIBOY със 100% чисто оранжево масло е оптимално подходящ за почистване на подове от корк. Растителните компоненти действат свързващо с прахта и се грижат за хигиеничната свежест. • КАК ТРЯБВА ДА СЕ ПОДДЪРЖАТ НАСТИЛКИТЕ ОТ ЕСТЕСТВЕН КАМЪК И С КАКВО ДА ГИ ПОЧИСТВАМЕ?

Чувствителни подове от естествен камък, напр. мрамор или гранит, се нуждаят от специални грижи и защита. Мраморът има пореста структура и е много чувствителен към киселина и силни почистващи препарати.

Гранитът е по-малко чувствителен и е устойчив на атмосферни влияния. Обикновените препарати за почистване на полимерна основа са недостатъчно подходящи за тези повърхности, защото оставят ивици и намаляват естествения блясък. Най-подходяща е грижа без разтворители с подхранващи восъци, които генерират дълбок блясък и дългосрочна защита на каменните и мраморни повърхности. Прахът не може да влезе в камъка или фугите и може да се премахне напълно. Такава грижа е препаратът на POLIBOY за почистване на мрамор и гранит.


 • КАКВИ СА ОСОБЕНОСТИТЕ НА ПОДОВИТЕ НАСТИЛКИ ОТ ЛИНОЛЕУМ И КАК МОГАТ ДА СЕ ПОДДЪРЖАТ?

Линолеумът е естествено подово покритие, което се произвежда екологично от възобновяеми ресурси и което напоследък стана отново много популярно. Лененото масло, смолите, корковото, дървесно и варовиково брашно все още са основните компоненти на подовата настилка от линолеум. Основната маса трябва да се нанася в горещо състояние върху подложния слой от юта. След това трябва да изстине и да изсъхне, докато получи необходимата стабилност. Линолеумът е здрав, дълготраен, антистатичен и хигиеничен, но поради органичните компоненти (корково и дървесно брашно) е по-чувствителен от синтетичните настилки. Съществува риск поради постоянна влажност настилките да се подуят и алкалните вещества да причинят напр. промяна в цвета. За почистване след първоначалната грижа, подът трябва да се избърше с леко влажна кърпа. Подходящ препарат за почистване на подове от линолеум е POLIBOY концентратът за ламинат.


Сравнение на продукти